Båtfix

2013-02-18 av Sofie i Bilder, Karibien dec 2012-april 2013 1 kommentar

Igår natt var det lite scary att somna eftersom man trodde att en orm lurade i varje hörn (se det tidigare inlägget). Men ingen mer orm har vi sett och förhoppningsvis är det en engångshändelse. Kanske har en fågel flygit över båten och tappat en orm som ringlat upp i masten. Eller så har den ringlat över på en förtöjningstamp.

 

Igår kom Luc och hans brorsa Saion hit till båten och sov över till idag. Som jag tidigare skrivit så lärde vi känna Luc (kanske stavas det Luke?) och hans kusin Jay-Jay på Union Island när vi var där. Luc och brorsan bor här i Trinidad så vi bjöd över dom hit för lite poolhäng. Idag var inte marinarepresentanterna så nöjda med det. Jakob fick visa sitt pass för att bevisa att vi bodde här (??), killarna skulle också visa sina pass men de hade ju inga med sig, så för den här gången räckte det med namn och adress. Det är tydligen väldigt viktigt att allt ska följas enligt protokoll.
Vi bjöd brorsorna på mackor till lunch igår, och det hade de ju ätit innan, men lasagne som Jakob gjorde till middagen åt de inte så ofta hemma, och det var en hit. Idag åt vi spaghetti carbonara till lunch och den rätten hade de aldrig ätit men gillade den. Jag gjorde en vanlig sallad som tillbehör med sallad, gurka, tomater och lök med olivolja och vinäger, och det blev Saion väldigt förtjust i.

 

Medan Luc och Saion satt med våra iphones och spelade spel så fixade jag och Jakob med båten. Dels har vi en lista på grejer som riggaren anmärkte på (dock inget allvarligt), men istället för att stå och hamra in en sprint och störa båtgrannarna så tvättade vi av badbrygga (från vår fina sponsor Båtsystem som säljer marina tillbehör) och halva sittbrunnen. Sedan oljade vi in badbryggan men eftersom oljan inte skulle räcka till sittbrunnen så pausade vi den och drar in till Budget Marine och handlar mer olja imorrn.

 

Ikväll har jag och Jakob snackat lite skit med vakten som kom över och sa ”I´m booored!” och varit över på andra sidan kanalen och ätit middag på en restaurang bredvid vattnet med livemusik. Nu sitter vi och laddar inför att gå ner och sova i båten där det är VARMT.

En kommentar på blogginlägget

  1. ”Long time no hear”. Tks, for alla trevlig rader Ni sänder over till oss. Trevlig lasning. Och varmt o skont har Ni oxo. Har, imorse minus 7, men solen ska visst titta fram??? F.ö. har vi repat oss, efter ”the big party” hemma hos Farfar Kurre. Han uppskattade vart besok, verker det som. Faster Ingalill (Kickan)var bedorande vacker. Ny dress dessutom. Livet for oss gar mestadels i sangens tecken. Teliakoren, numera avvecklad, eftersom dom inte hade rad att sponsra oss langre???? Koren heter numera ”Bellcante”. Later fantastiskt om den, fastan bassektionen ar lite skral. Aven med i TIF (Telias Idrottsektion) pensionarskor. Bara f.d. Telianer. Lite fran var horisont, so fare. Ha en god fortsatning. Och nar sticker Ni vidare???? Eller kommer hem ett tag?? I sa fall ta med Dig Jakob, pa en pahalsning i Karrtorps Centrum. Tills dess ”Ha De”.
    88 (Love and Kisses to all.
    Gunsan o Bengan

Kommentera