Regn, regn, regn…

2012-07-18 av Sofie i Före avresan Inga kommentarer

Igår var jag, Jakob och Daniel L på Skeppsholmen och försökte åstadkomma något på båten. Tvillingbröderna Martin och Daniel J har en förmåga att försvinna så fort jag visar mig, i ärlighetens namn ska sägas att jag endast har sett Daniel i cirka 3 timmar. Alltså totalt. Ever. Men en jordenruntsegling ska väl råda bot på det antar jag.

Men igår var vi alltså på båten. Jag lyckades på hela dagen: 1. Inspektera framsteg som gjorts (och några bakslag) 2. Laga mat 3. Göra en splits på mesanfallet (flätat tågvirke av Dyneema).

Det började blåsa på, och så kom en hagelskur av sällan skådat slag, som sedan övergick till ett bibliskt regn. Stackars Daniel som var utomhus och slipade fick söka akutskydd under en båt i en timme tills han vågade springa ut till båten. Foto på detta finns givetvis, men han är lite svår att hitta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen tog vi en öl under det läckande kapellet medan Jakob ringde runt till varv i ett icke läckande hus bredvid.

 

 

 

 

 

 

 

 

3 veckor och 3 dagar kvar nu…

Kommentera