Segla med oss i Sverige i sommar

2014-03-30 av Jakob i Övrigt Inga kommentarer

Nu är det bara två månader kvar av vår karibienvistelse för denna säsong. När vi kommer hem blir det dock segling på hemmaplan!

Så nu vill vi tipsa alla våra läsare om att hänga med och segla skuta med oss i sommar!

Sommaren börjar med att vi seglar kollo med skutorna Elmy & Lova. Deltagarna där är mellan 10-15 år och bor i Stockholms kommun. Så till våra yngre läsare (och de äldre som känner någon i denna ålder) vill vi bara säga: häng med på sommarens höjdpunkt! Kollot är uppdelat i 12-dagarsperioder och vi brukar segla ungefär halva dagarna. Resten av tiden ägnar vi åt att bada, spela spel, utforska öar, plocka blåbär och baka paj, spela fotboll/brännboll och massa annat skoj. Stockholms stad går in och betalar stora delar av kostnaden (baserat på inkomst, så att alla ska ha råd). Jag kommer att segla period 1 och 2 och Sofie period 2. Läs mer på Skeppsholmsgårdens hemsida eller Stockholms stads hemsida.

IMG_9305 IMG_2395IMG_9346

Efter kolloseglingen kommer jag förmodligen att hänga med på segelfartyget Shamrocks långsegling. Vi startar i Stockholm och seglar norrut (kanske till Luleå?) innan det är dags att segla söderut igen (tillbaka i Stockholm efter 4 veckor). Denna segling är för ungdomar mellan 16-20 år från hela Sverige. Man behöver inte kunna något om sjön när man mönstrar på, men när man kommer hem kommer man kunna segla skuta. Under seglingen testar vi även överlevnadsdräkter, lär oss om navigation, förtöjning m.m. Besättningen är uppdelade i vakter och ofta seglar vi flera dygn i sträck. Även denna segling är kraftigt subventionerad (av Rydbergsstiftelsen).

De två långseglingar med Shamrock jag gjorde 15 och 16-åring lärde mig (förutom sjömanskap) massor om livet som jag har med mig än idag. Allt från hur man blir en sammansvetsad grupp, till städning och matlagning. Jag knöt många vänskapsband som står sig än idag och behöver jag nämna att jag och Sofie träffades på Shamrock?

Så till alla ungdomar där ute, se till att segla skuta i sommar! Och till alla andra, se till att era nära och kära får veta att denna möjlighet finns och sprid detta!

Här kan ni läsa mer om denna segling.

shamrock2 shamrock

PS! För alla er vuxna som också vill prova på det här med skutsegling så anordnar Skeppsholmsgården flera helg- och storhelgsseglingar i vår och sommar. Läs mer här!

Kommentera