Segling på hemmaplan i sommar

2013-05-29 av Jakob i Tillfälligt hemma 2013 6 kommentarer

Vi hör nästan lika lite från Aurora som ni bloggläsare gör. Egentligen har vi väl Sofie att tacka för att det blivit en blogg och nu när det bara är tvillingarna ombord har det blivit tyst 🙂 I ett mail förra veckan fick jag i alla fall denna rapport:

”Vi e i guadelope nu o ska väl dra oss vidare ner mot grenadinerna om ett par dar 🙂 Antar de var tungt o börja jobba igen…börjar kännas att man ska hem nu när man kikar lite på flygbiljetter igen :/ vädermässigt så har de vindmässigt varit lugnare..men börjar bli rätt mycke mer molnigt o småregnigt faktiskt…men e iofs rätt skönt för börjar bli lite stekigare oxå…”

Så de verkar inte ha det så jättedåligt 🙂

Nu har vi varit hemma i tre veckor och att komma hem har varit oförskämt lätt. Det känns som om man bara ”hoppar in” i livet man levde för ett år sedan. Förra sommaren bestod mest av båtfix så det är ungefär precis ett år sedan man gick in i tunnelseendet med endast avresan framför ögonen. Folk man träffat har kunnat ge en ganska bra bild över detta fenomen som man själv inte märkte 🙂 Men visst är det skillnader mellan hemma och borta, de två mest tydliga för mig var:

 • Iskallt vatten i kranen – istället för lite halvljummet (tyvärr gäller det nog även havet)
 • Ljusa kvällar/nätter – istället för kolsvart kl 19

Annars har både jag och Sofie kommit in i jobbkarusellen. Sofie har fått lite extrajobb på akuten i Norrtälje och åker till Oslo och jobbar fem veckor från midsommar. Själv kör jag på med företaget och sitter just nu med att förbättra vår prisjämförelsetjänst för flygbiljetter, Resebokningen.se. Men vi kommer även att jobba som ledare på ett seglarkollo i sommar. Två veckor kommer vi att köra tillsammans och sen fortsätter jag två veckor på egen hand. Seglarlägret anordnas av Skeppsholmsgården och det var av de vi fick hyra kajplats förra året innan vi lämnade Stockholm. De stöttade även oss på många sätt och utan den hjälpen hade vi väl kommit iväg i november… Hur som helst så har de några platser kvar till sommarens seglingar och eftersom att de är en ideell verksamhet behöver de fylla varje plats de kan. Så här kommer lite tips:

Segling med Elmy & Lova

elmyJag har seglat ledare på dessa små skutor i mer än tio år och kan bara säga att det är bland det roligaste man kan göra på sommaren. Under 12 dagar seglar man runt i Stockholms skärgård och upptäcker nya öar, har vattenkring, grillar, solar, spelar fotboll, går spökrundor och skattjakter, badar och annat skoj. Bor gör man ombord på båtarna. Känner du någon som går i årskurs 5-9 tipsa om detta! Eller har du någon kollega med barn i denna ålder?
Bor man i Stockholm stad så går staden in och subventionerar seglingen! Läs mer här.

Segling med Shamrock

shamrock2Ombord på Shamrock skapar man också minnen för livet (Sofie och jag träffades ombord för ungefär 11 år sedan). Eftersom att dessa seglingar riktar sig mot en lite äldre  målgrupp (+att man är fler ombord) blir seglingen lite tuffare med moment som vaktgång, dygnsseglingar, öppet hav m.m.
Shamrock gör en långsegling på fyra veckor i sommar för ungdomar mellan 16-20 år. Här finns det också platser kvar så samma sak här, tipsa gärna! Mer om långseglingen hittar du här.
Dessutom gör Shamrock en kortare segling (6 dagar) som är öppen för alla oavsett ålder. Mer om den seglingen hittar du här.

shamrock
Shamrock under segel

 

6 kommentarer på blogginlägget

 1. Lokföraren skriver:

  Välkommen hem båda två. Det var kul att följa er. I synnerhet när AISen gav oss i fåtöljen information. Såg Aurora en kort stund efter att ni åkte hem. Vilken båt korsade ni Atlanten med. Jag tog min årliga tur med Eclips.
  Hälsa twinsen från Likföraren om ni får kontakt med dom.
  Med vänlig hälsning Arne

 2. Jakob skriver:

  Vi åkte tillbaka med M/S Norwegian star från New Orleans till Köpenhamn. Riktigt bortskämd blev man 🙂

 3. Lokföraren skriver:

  Vad planerar ni för rutt från hösten -13
  Blir det Panama och ut i Pacific??
  Norwegian Star är precis lagom stor. Själv åker jag aldrig mer med fartyg över 80-90 tusen ton.
  Vissa hamnar i Karibien är förstörda pga dessa jättebjässar som trafikerar vissa hamnar. Skulle hellre segla runt öarna som ni gjort.
  Ha det gott ni båda i sommar. Jag väntar redan på att äventyret ska fortsätta. MVH //Arne

 4. Lokföraren skriver:

  Hej igen. Inte mycket liv på eran sida. Hittade en annan Aurora under svensk flagg. Har ni bytt hemort?? Var är er båt nu ?? Med vänlig hälsning Arne

 5. Lokföraren skriver:

  Hejsan. Är ni på gång snart??

  • Sofie skriver:

   Ja, Jakob har precis tagit flyget till USA, där han stannar i några dagar och sedan vidare till Karibien på söndag.

Kommentera