Tillbaka i Karibien!

2013-11-23 av Sofie i Karibien 2013-2014, Tillfälligt hemma 2013 2 kommentarer

Så var det dags och besöka den gamla skutan Aurora igen! Jakob flög till USA i onsdags och flyger vidare till Port of Spain i Trinidad (där båten ligger) på söndag. Jag (Sofie) stannar kvar i mörka Sverige till februari då jag flyger till Grenada och båten tillsammans med en kompis från Norge som ska vara hos oss i tre veckor.

Det är en lång lista med grejer som ska fixas som Jakob har med sig. Jag förstår inte riktigt hur han orkar, men han får ju några fler soltimmar än mig för besväret. Det som skiljer seglingen från tidigare är att vi kommer ha kompisar på besök. De betalar 100 kr/dag till båtens underhållsfond så det blir en ganska billig semester, även om man räknar in flygbiljetterna. I alla fall om man betänker att de får segla runt bland de karibiska öarna, simma med sköldpaddor och snorkla i reven. Är det någon som är intresserad så är det bara att höra av sig. Förutom den dagliga kostnaden så delar vi på resten av utgifterna, som mat och bränsle. Vissa perioder är redan fullbokade, men anmäl intresse så försöker vi hitta ett bra datum.

Daniel L ska inte vara i Karibien i vår, Martin J och hans Jessica kommer en sväng, och Daniel J satsar på Sverige- och Norge-häng istället. Det blir inte lika mycket stressegling som sist, vi ska njuta av natur, mat och människor och förhoppningsvis slippa känna att vi har bråttom någonstans. Några långseglarkompisar hoppas vi också kunna träffa, som ska segla från Kanarieöarna över Atlanten i vinter.

Häng med!

js

2 kommentarer på blogginlägget

  1. Miriam Hagman skriver:

    Hej igen! Blev nästan lite orolig. Har varit ute med jämna mellanrum och kollat sidan men inget nytt på flera månader förrän nu, skönt att ni är på G! Själva har vi tagit oss till Kanarieöarna och har beslutat för att spendera vintern här, lägga båten i en trygg marina och åka hem till sommaren.

    Mvh Miriam på S/Y Signe

    • Sofie skriver:

      Hej! Nä vi kände att vi inte ville skriva nåt när det inte händer nåt 🙂 Kanarieöarna är ju trevligt, hoppas ni får en bra vinter!

Kommentera