Snart avsegling…

2012-05-27 av Sofie i Före avresan Inga kommentarer

Det börjar falla på plats nu att man faktiskt ska ge sig ut på en världsomsegling.  Samtidigt som vi har en lång väg kvar med fix av båten så har vi också kommit en lång väg sedan i höstas. Då hade vi varken båt eller en klar besättning.

Allt som allt har planeringen pågått sedan hösten 2010. Först som en liten tanke och numera som ett storskaligt projekt. De första månaderna gick man som i ett rus; ”tänk att jag ska segla jorden runt!”, men snabbt tog det tråkiga med segling över, dvs kostnaderna. Pengar, pengar, pengar. Det kan ta död på vilken idé som helst, men vi ska i alla fall ha försökt genomföra detta. En av dom som hjälper oss är båttillbehörskedjan Seasea som ger oss en bra rabatt. De har bra utbud och har en butik som ligger i Segeltorp (nära där jag och Jakob bor). Det är välbehövda slantar att spara på nu när det bara är lite mer än två månader kvar till avsegling. Ett exakt datum är inte spikat än, men klart är att en av oss, Daniel Ljungren, skriver tenta i Göteborg den sista augusti. Då ska vi ha hunnit ner dit från Stockholm, och han kommer knappt hinna ta en tentaöl innan vi gasar iväg ner mot Kanarieöarna.

Tack också till alla som läser vår blogg, ni är många återkommande besökare men också många nya. Hoppas ni hänger med hela vägen!

Kommentera