Stulen dinge

2015-01-27 av Jakob i Karibien 2014-2015 Inga kommentarer

Här kommer en historia om när vår dinge blev stulen för ca en och en halv vecka sedan. Vi låg ankrade i Marigot bay på den franska sidan av st Martin.

Dagen innan Ricardo skulle resa hem drog vi in till Philipsburg med buss. Tanken var att vi inte skulle vara uppe så länge på kvällen då hans flyg gick klockan åtta morgonen efter. Väl där blev vi erbjudna sex rumpunch och tre solstolar för 20 euro. Sen kostade en hink med sex öl 10 usd. På vägen hem åt vi på flygplatsstranden (Maho) och fick tips om nattklubben Saggy dollar i Simpson bay. Där visade det sig vara det bästa öset vi upplevt i Karibien denna säsong…

Strax efter 02 på natten kör vi luftmoped genom mc Donalds drive through eftersom att vanliga restaurangen är stängd. Vi får lift av en bilist i kön och kommer tillbaka till marigot runt 02.30.

Där upptäcker vi att vår dinge saknas! Vi sätter oss på bryggan och äter hamburgare och diskuterar hur vi ska ta oss ut till Aurora. Vi fundera på att simma och hämta den vattentäta säcken för att få med mobiler, kamera mm, men det är ganska långt… Då kommer fyra danska ungdomar gåendes på bryggan och det visar sig att de måste vara tillbaka på sin båt senast 03.00, så vi hade tur att vi kom när vi kom. Vi får skjuts och kan gå och lägga oss.

Klockan 05.30 är det dags igen för då vaknar vi och tar upp ankaret. Ricardo släpps av vid bryggan och vi ankrar (och somnar) om.

Hela lördagen går åt till att leta ny dinge och billigaste vi hittar (som motsvarar ungefär det vi har eller lite bättre) är 2000 usd. Vi svär över kostnaden och de som stulit vår dinge. Det enda vi gläds åt är att den de senaste veckorna varit trögstartad så tjuvarna lär ha ett helvete att få igång den (det gäller att ha choken lagom långt ut, ha rätt med gas, pumpa extra bensin och ha det rätta knycket).

Christoffer anländer på söndagskvällen och på måndagen vet vi att Sebastian och Sofie (inte min fru, hon kommer i februari) ska landa. Vi måste alltså lösa dinge-frågan under måndagen.

På måndag morgon lyssnar vi på cruisers net på VHFen för att annonsera efter en dinge att köpa. Där får vi höra att en fiskare hittat en dinge flytandes inne i lagunen och när vi frågar om det kan vara en Nordström svarar han ja. Dingen är återfunnen!!!

När vi tagit oss till hans brygga får vi tror vi inte våra ögon, inga skador och motorn kvar :). Han berättar att den låg flytande där redan under söndagen och att den då glidit in under bryggan. Vi kan se att någon bundit upp en tygbit istället för dödmansgrepp (som vi ändå inte behöver), och med tanke på att den ligger inne i lagunen (vi ligger utanför), så kan vi vara säkra på att någon verkligen stulit den. Vi tror att de inte hade ”rätta knycket” eller finliret och därför trodde motorn var trasig. Förmodligen blev tjuven förbannad på dingen och lät den driva.

Daniel har satt fast tygbiten tjuven lindade som dödmansgrepp på motorn för att aldrig mer vara arg på motorn när den inte går igång på första draget. Det var ju kanske just det som räddade oss denna gång.

IMG_3447.JPG

Kommentera