Anguilla och Saba

2015-02-03 av Jakob i Karibien 2014-2015 Inga kommentarer

Jag tycker egentligen att det är tråkigt med blogginlägg som bara rabblar vad som hänt sen sist. Men eftersom att jag är så dålig på att skriva får ni precis ett sådant inlägg här 🙂

Senaste veckorna har vi farit runt lite med St Martin som utgångspunkt. Christoffer landade söndagen för två veckor sedan och på måndagen kom Sofie och Sebastian. Erik som vi hittat på Budget Marine (båtbutik) hoppade på på torsdagen.

Efter inbrott och stulen dinge var vi trötta på Marigot och på fredagen satte vi segel mot Anguilla. När vi kommit fram hade vi inom 1,5 timme klarerat in, hoppat från spridarna på masten kört yoga och tänt grillen. Daniel åkte ut till Sandy Island på lördagen för att Kitea och Erik hängde på. Vi övriga tog en långpromenad till huvudstaden The Valley (vilket tog hela dagen. På söndagen bytte vi så att vi andra fick uppleva Sandy Island medan Daniel och Erik sprang in till stan (gick lite snabbare).

 

Segling mot Anguilla

Segling mot Anguilla

Sandy Island

Sandy Island

3 gringos

3 gringos

På måndagen hyrde vi bil och körde runt hela ön. Sjukt fin ö med mycket turkost vatten, palmer och vit sand. Vi fick hjälp av en local att hitta till Little bay som vi fått tips om. För att komma dit behövde vi klättra ner för en klippa med hjälp av ett rep och väl nere kunde vi simma ut till en klippa i vattnet som vi hoppade från. Sen blev det yoga på stranden. Kvällen spenderade vi på restaurangen Dad’s som drivs av Alexandra från Sverige.

hyrbil_anguilla

Tisdag blev det segling mot Saba vilket är en ö som tillhör Nederländerna. Vinden var först lite mot oss och det så länge ut som vi inte skulle klara det på ett ben. Men strax efter lunch vred vinden något och vi klarade det perfekt. Saba är en speciell ö med branta klippor som stupar ner i vattnet. Det betyder att det är lite för djupt för ankring. Som tur är finns det moorings (bojar) utlagda som vi kunde lägga till på. Det är också ont om naturligt skydd mot vågor så när vi skulle lägga till på ostsidan så gick det knappt. Vi fick ta och åka tillbaka till sydsidan och ligga där. Sen tog Daniel och Erik dingen tillbaka till ostsidan där de och klarerade in. De bokade även en taxi som skulle guida oss dagen efter.

segling_mot_saba

På morgonen tog vi dingen runt udden motsjön gjorde att öskaret gick varmt och alla var genomblöta när vi kom fram. Taxin kom och vi fick se alla tre vägar som fanns på ön 🙂 Det blev en hajk upp till toppen av ön som faktiskt är Nederländernas högst punkt. Utsikten högst upp bestod mest av moln men under 15 sekunder hade vi utsikt över hela ön.

the_bottom_saba

Nästa dag hade vi bokat dykning. Jag, Sebastian och Erik tog ett discovery dive vilket innebar att vi fick öva vid en pool på morgonen. Daniel och Christofer som redan är erfarna dykare hängde på och alla fick dyka tillsammans på eftermiddagen. Erik, Daniel och Christofer provade på Sabas uteliv på kvällen och dagen efter kom säsongens första swim of shame.

pooldyk_saba erik_saba_dyk sebastian_saba_dyk

Sen blev det segling tillbaka till St Martin och denna gång tog vi Simpson bay på nederländska sidan. Det blev en hård kväll och på lördagen gjorde vi inte många knop förutom bio kvällen (och ja, sen blev det lite rumpunch igen).

aurora_simpson_bay

Igår var det storstädning ombord och sen tog vi oss Maho beach för att se när veckans Boeing 747 landade. Sen hängde vi på stranden och beställde ölhinkar tills det var dags att gå till flygplatsen och vinka av Christofer och hälsa nya Kristofer välkommen. Daniels föräldrar kom med samma flight och han har nu mönstrat av för lite ”semester” från Aurora i två veckor.

Det var det, over and out 🙂

Kommentera