Stuvning

2012-10-01 av Sofie i Sverige - Kanarieöarna 9 kommentarer

Jag har legat sjuk i två dagar nu, så himla trist. Dagarna går så otroligt långsamt när man bara ligger i kojen. Och medan jag har legat och latat mig så har grabbarna jobbat på med stuvning. Allt bars upp till gästhamnstoaletten (eftersom det är lågsäsong så är det knappt någon där) och sorterades. Nu pågår arbetet med att bära tillbaka allt till båten och stoppa in det på rätt plats. Tyvärr får Daniel en känsla av att vilja sätta på sig fotboja med vikt och hoppa i havet av att stuva, men det måste ju göras.

Det blåser rätt risigt både vad gäller vindstyrka och -riktning, men snart kommer vi nog iväg. Ser lite bättre ut mot slutet av veckan.

9 kommentarer på blogginlägget

 1. Lena Väisänen skriver:

  Trist att läsa att du vart sjuk. Hoppas att det inte är nåt allvarligt. Nu får det väl ändå va slut på alla dolda fel o brister så ni kan komma iväg. Ska se om jag kan blidka vädergudarna 😉 håller fortfarande alla mina tummar för att det ska gå. Kramar i massor :))

 2. Mette skriver:

  Hej på er.
  I vår båt går stuvningen åt andra hållet: hem i käller och förråd.
  Ni hittar säkert dagar att segla söderut i; ni har ju en stor trygg båt. Känner ni till ifm.frv.dk för bra väderrapporter i danska farvatten?

 3. Oskar skriver:

  Hej! 🙂

  Jag håller också tummarna för att det skall gå, men jag måste skjuta in att det kanske är bättre att vara inblåst i Sverige än i någon dassig lite byhamn i norra Danmark? Jag har nämligen stissat upp mig med filmer om hur det kan vara på atlanten / nordsjön:

  http://www.youtube.com/watch?v=UUXoEjUxlVc

  http://youtu.be/AUyqfik74L4?t=1m21s

  Det är ju det här som kan hända nu. Det känns sjukt trist att ”sparka på någon som ligger”, men april kanske?

  • Sofie skriver:

   Vi ska inte gå Nordsjön, den håller vi oss undan så mycket det går. Transportseglare seglar hela vintrarna, det gäller att vänta in rätt väderfönster bara.

 4. Kenneth skriver:

  Är Limfjorden tvärs Varberg en genväg eller senväg till Danska västkusten. Medför det några kostnader. Har någon erfarenhet?
  Är också sjuk,fast på er för snart fortsätter resan.
  Ha de

 5. Henrik skriver:

  Limfjorden kostar inget. Men slutstationen blir ju lite av en återvändsgränd om inte vädret tillåter att fortsätta

 6. André skriver:

  Fel segelvindar = rätt kitevindar? Fråga brödena om de inte kan dra båten med kites första sträckan? 🙂

 7. erica skriver:

  hej hoppas att det går bra för er och att ni kom iväg idag, har ni inte gjort det ska vi er på lördag igen och ta ner masten så är ni kvar kanske vi svänger förbi, annars önskar vi er lyckta till =)

 8. Spena skriver:

  Nääääe!!! Krya på dig Björnen min! Puss

Kommentera