Rost, rost, rost…

2012-09-29 av Sofie i Bilder, Sverige - Kanarieöarna 13 kommentarer

Idag var Danne och Daniel på kalas och tog med sig bullar tillbaka 🙂

Förutom det så har jag lackat hyllorna i förpiken och gjort klart jackstaysen (de svarta säkerhetsbanden på däck, se bild). Carsten från Elbe som har en affär här i hamnen och kör fisketurer var förbi och donerade två dörjar och en pilk, precis vad vi behöver och har letat efter! TACK!
Daniel drar elen till ankarspelet och Jakob försöker få AIS:en att fungera. Vi kan se andra båtar men de kan inte se oss (och ja, vi har en AIS där bägge ska funka).

Tyvärr kom ännu ett bakslag idag. När vi skulle dra kablar från däck bredvid mesanmasten så upptäckte vi rostangrepp där också. Danne slog ett slag med hammaren och så gick det hål. Med hammaren fick vi upp ett hål stort som en knytnäve. Nu har vi skurit ut med marginal och så får vi svetsa där sen. Nu är det ju ovanför vattenytan, så vi behöver inte ta upp båten. Men vi är ju inte direkt förvånade, att hitta hål lite varstans tillhör vanligheterna här.

Nu ska vi hem till Håkan och sova, efter att ha tillbringat en halvtimme i lackångorna i förpiken så slutade mitt balanssinne att fungera, så jag tror inte att det är någon bra idé att sova där inatt.

13 kommentarer på blogginlägget

 1. Arne Spennare, Lokföraren skriver:

  Hej. Rost igen. Vem köpte ni båten av. En båtfirma eller privat? Bra att veta för oss ”fans” om vi nu skulle leta båt.
  Det var tråkigt att höra om rosten men det är många som rest runt på bilsemester med en beg bil full av rost och ännu fram till denna dag var den resan den roligaste man gjort och som gav fantastiska äventyr.
  Ni kan putsa och greja hur länge ni vill men glöm inte erat gemensamma mål.
  Ang. ta ur grejorna ur båten i regn. Såg nere vid Pampas i Solna en som lånat ett litet regntak, sånt man har i trädgården med fyra ben. Han har den som entre till båten på kajkanten. Tänkte det kunde vara bra tips när ni har mycket grejor som behöver skydd.
  Låna en från en ”trädgård”…Hm. Bra att ha i hamnen som en veranda på land där man hänger av sig.
  Ge inte upp. Se allt som en utmaning.
  Även en resa på många tusen mil börjar med ett steg/slag. Go, Go,,,,, A.

  • Sofie skriver:

   Vi köpte båten privat och hade en besiktningsman som tyvärr inte såg båtens skick riktigt.

 2. Andy Vy skriver:

  Hej!
  Följer er, liksom jag följde förra ägarna. Stål är stål, rost måste man räkna med och i övrigt är det starkt. Bra att ni tycks hålla humöret uppe, kör hårt, snart är ni ute på böljan den blå och livet leker!
  Andy

  • Sofie skriver:

   Hej! Nja, ytrost är väl inget problem, men tex övermålad rost är inte okej, rost måste ju tas om hand såfort det upptäcks.

   • Andy Vy skriver:

    Nej, jag försvarar inte sådant, naturligtvis inte. Har stött på liknande problem tidigare, med en besiktningsman som inte såg rosten.
    ANDY

 3. Folke skriver:

  Jag upprepar. Det finns människor kvar här i Sverige som kan hjälpa er att driva ärendet. Men ni måste själva bestämma er för att svara ja på det erbjudandet. Det besiktningsmannen skrivit under på måste han kunna stå för. Om han kan ta sig ur detta så är det fel på den organisation som han är medlem i. Då är det ett ärende som berör många fler än er. Hör av er.

 4. Pelle skriver:

  När är den planerade resdagen, eller snarare, när VAR den planerade resdagen?

  Har lite halvont om jobb i veckan så behöver ni hjälp så åker jag ner med bilen 🙂

 5. Ola skriver:

  På Lördag vrider vinden mot nord. Gör en ansats mot Danmark och håll sedan kompassen stadigt mot syd. Vi ses innan ni drar.
  Hälsningar Ola & Carina
  http://www.sycarisma.se

 6. Björn Wernqvist skriver:

  Nu är ni på banan igen. Vi ser er på MarineTraffic. Kul 🙂

 7. Arne Spennare, Lokföraren skriver:

  Hej. Björn skriver att ni är på AIS och marine traffic. Jag ser er inte???

 8. Björn Wernqvist skriver:

  Lägg upp Aurora som ”Min Flotta” Då ser du senast mottagna position. Just nu i Varberg 🙂

 9. Björn Wernqvist skriver:

  De båtar man lagt upp under ”Min Flotta” får man alltid upp med senaste av MT mottagna position. Oavsett om sändare är på för tillfället. Bra att vet om MT är ju att hela sytemet bygger på privata motagare över världen och positionsangivelsen kan vara flera timmar gammal. Klass B sändare är bara på 2 Watt och fångas inte alltid upp om det är glest mellan mottagarna.

Kommentera