Tobago Cays

2014-03-01 av Sofie i Karibien 2013-2014 Inga kommentarer

Vi har haft ett ganska högt tempo de senaste dagarna. Eller iallafall mer än vad vi brukar ha 🙂
Vi lämnade Bequia på morgonen efter att ha provianterat lite mat som vi glömde köpa dagen innan. Det var en härlig segling och några timmar senare så ankrade vi på ”baksidan” av Tobago Cays. Det är en liten ögrupp i Grenadinerna som är naturreservat. Du betalar 10 EC-dollar (25 SEK) och så får du snorkla runt bland sköldpaddorna och njuta av de fina stränderna. Jag och Jakob var här förut (och Jakob har till och med varit här för några veckor sen med annan besättning). På kvällen hade vi ordnat hummergrillning med vår Union Island-kompis Lukes styvpappa. Det var supergott. Massor med vitlökssmör på humrarna, alldeles färska direkt från havet.

Efter två dagar runt Tobago Cays (bland annat gjorde vi ett kort stopp på Petit Tabac där den här scenen från Pirates of the Caribbean spelades in) seglade vi vidare i solnedgången mot Union Island. Borta bra men hemma bäst! Middag intogs på Big Citi och sedan några drinkar hos Trisha. Natten fortsatte ute i några timmar till för Fredrik, Jakob och Rickard men för båtens pensionärer Sofie, Martin och Elis var det läggdags 🙂
Idag åkte Fredrik hem, riktigt tråkigt! Han har varit här i en månad och nu är det alltså jag, Jakob, Rickard (som stannar till början av april då han mönstrar på en båt som ska över Atlanten till Spanien), Martin och Elis ombord. Fransyskan Emily mönstrade också av idag då hon hittat en båt som går söderöver, hon vill till karnevalen på Trinidad som börjar på måndag.
Tanken är att vi ska softa lite. Jag och Jakob hade som plan att ta det ganska lugnt den här säsongen, och man vill ju visa besökarna massa ställen, men för vår skull så måste vi ligga still på samma ställe nu i några dagar. Nån utflykt till Mayreau blir det säkert ändå, det ligger bara en timme härifrån.

IMG_1231 IMG_1256 IMG_1262 IMG_1293

IMG_2401

 

Kommentera