Nu var det en vecka vi skrev senast. Vi har i korta drag hängt på Union Island och varit en snabbis till Mayreau. På Union har det öppnat en italiensk restaurang som håller rätt bra klass. Förra året var stället känt för oss som en bar med minst sagt generöst med sprit i drinkarna. För några veckor sedan var det tomt i byggnaden, och nu har nya restaurangen öppnat. Eftersom Karibien mest är roti (wrap med röra som i för sig är väldigt gott), kyckling, ris, bönor osv så är det kul att få äta en riktigt god pizza from time to time. Så där har vi käkat några gånger, annars är det Big Citi som gäller. Billigt, gott och trevlig personal.
Eftersom Martin och Elis skulle flyga hem på fredagen så gick de till flygplatsen och bokade biljetter. För att maxa paradisfeelingen innan de åkte hem så seglade vi en tur till Mayreau som ligger en timme bort. Fina stränder och trevligt folk, men ganska dyrt. Internet hittade vi på ett ställe på ön där vi åt middag. Eftersom byn låg uppför en backe som saknar motstycke i västerländsk arkitektur så försökte vi istället hitta ett lunchställe vid stranden dagen efter. Längst bort i ett hörn av Salt Whistle Bay kunde vi få en rejäl måltid med kyckling, ris och sallad för 30 EC = 75 SEK. Det blev inte sämre av att rum punchen kostade 8 EC och innehöll kanske 12 cl rom per glas.
Efter två dagars slappande på stranden så lättade vi ankar och seglade tillbaka till Union. Då hade svenska båten s/y Frivarv (de korsade Atlanten för ca en månad sedan) också kommit till Union så vi ankrade så nära vi vågade och skrek ”Frivarv!!!”. Sen hängde vi lite med dom under de tre dagar som de stannade. I morse åkte dom igen, de ska vara i Puerto Rico om en månad.
Vi planerar att dra härifrån om ett par dagar, då blir det jag, Jakob och Rickard på båten eftersom Martin och Elis har mönstrat av. Första stoppet blir Mayreau igen 🙂