Tobago

2013-02-05 av Sofie i Bilder, Karibien dec 2012-april 2013 Inga kommentarer

Efter tre försök till wifi idag så har vi äntligen lyckats. Tvätteriet som vi tvättar hos idag skulle ha internet, men det hade de inte kvar. Sedan släppte Jakob av mig på ett café i huvudstaden som vi vet har internet, men då var inte chefen där och det var bara han som visste lösenordet. Nu befinner vi oss på ett glasshak som har wifi, men ägaren rullade ut en bönematta och bad på golvet så vi fick vänta lite på lösenordet 🙂
Dagarna i Tobago har varit fina. Vi saknar Union Island lite för den där familjekänslan, men det är å andra sidan lite kul att kunna köra runt, se på bio, shoppa och göra saker som inte gick att göra på Union.
Innan vi åkte så hoppade Daniel L av för att spendera lite tid på Barbados med en kompis. Efter en natts segling med mig, Jakob, Daniel J, Martin J, Jessica och Martin L (varför ska alla heta samma?!) 🙂 så kom vi fram till vår första ankringsvik i södra Tobago. Vi spenderade sedan ett par timmar för att försöka få ut pengar ur en bankomat, den ena var under service, den andra (drive through-bankomat) var out of order och den tredje ”fungerade” men gav oss inga pengar. Till slut gick vi tillbaka till den första som de gjorde service på och som skulle vara klar om 30 minuter (enligt en förtryckt skylt). Det var inga 30 minuter men tillslut fick vi våra pengar iallafall. Mission nr 2 var att få i oss lite mat. Vi tog det närmaste och hoppades på det bästa. Det var ett yogaställe som serverade helt fantastiska sallader och mackor för ungefär 65 spänn. Dit har i återvänt några gånger. Cafeet ligger i Crown Point och har öppet mellan 12 och 18 och heter typ Cafe Backyard.

 

Mission nr 3 var att klarera in. Bussarna verkar inte gå så ofta, men ska man någonstans så ställer man sig vid vägen, tecknar med handen att man vill ha lift, och vips så plockar någon upp en. Vet inte riktigt om lokalborna betalar något (de liftar hela tiden), men vi får iallafall betala ca 5 kronor per person. Eftersom vi var sex personer så blev det ofta lite trångt i bilen. På immigrations fick vi vänta ett bra tag innan en tant sa till oss att vi skulle komma tillbaka dagen efter kl 08. Vet inte riktigt varför, eftersom klockan var 15 och så tidigt brukar de inte stänga. Dagen därpå var vi iallafall där kl 08, efter att ha fått lift med en indier som pratade om sin dedikation till meditation, karma och att ”bara man har ett rent sinne så kan man göra vad man vill”. Efter att ha klätt oss efter klädkodens alla regler (eller nja, vi som hade flipflops fick vänta utanför) så fick vi vänta lite till innan vi fick fylla i mängder av papper. Kopiator verkar saknas. Penna fick man tillhandhålla själv. När prodeduren var avklarad och Martin L utklarerat sig eftersom han skulle till Kuba några dagar senare så drog vi till customs som såklart inte ligger bredvid immigrations. På vägen klappade vi papegoja och köpte frukt och grönsaker på marknaden. Jakob fick fylla i de sista pappren på customs och blev tipsad av ett holländskt par att skriva att vi kom samma dag, vilket gjorde att vi sparade ca 200 kronor.
Mellan de första dagarna och nu så har Martin och Jessica hyrt ett rum på hostel, Martin L har åkt till Kuba (so long Martin, vi ses i Sverige!), vi har hyrt bil (rekommenderas), vi har varit och kollat in öns största vattenfall i en regnskog, Martin, Jessica och Daniel har surfat (och försökt komma överens med surfarna, vilket inte lycktats så bra) och kiteat. Jag och Jakob har varit på bio tre gånger, den sista gången var också de andra med. Biokulturen här är att man ska sitta längst bak i salongen, aldrig har vi sett någon sitta längre fram än andra raden bakifrån. Efter några dagar flyttade vi oss till Booby Point, där vi ligger nu.
Vädret är fuktigt varmt med mer regn än Union Island, kanske en, två regnskurar varje dag. Prisnivån är oftast som Sverige, ibland lite billigare och ibland lite dyrare. Mat och bensin hör till de billigare. Deras största stad Scarborough är en högljudd stad med högt tempo, mycket trafik och låga hus. Som på många öar i Karibien så är det ruckel, ruckel, ruckel och sedan plötsligt ett högt nybyggt KFC-hus. Det finns några gallerior, vi handlade i en igår. I Puma-affären hade de 75 % så vi fick fyra par skor och ett par shorts för 1000 kr.
Imorrn ska vi vidare till Trinidad och karnivalen. Vet inte riktigt hur det ser ut med marinor och ankringsplatser men det löser sig nog. Jag är lite trött på segling så jag skulle gärna ta färjan men samtidigt är det skönt när många seglar och kan stå vid rodret.

 

Kommentera