Uppdatering!

2012-08-16 av Sofie i Bilder, Före avresan 3 kommentarer

Nu har jag och Jakob flyttat ut från vår lägenhet i Huddinge, så nu sover vi på Skeppsholmen i väntan på avfärd. Därför blir bloggen lite lidande men det som hänt sen sist är:

– I tisdags (vår ursprungliga avseglingsdag) så kom några kompisar och sa hejdå.  Kul att få träffa folk man inte kommer se på länge. Extra jobbigt var att min bästa kompis Lena var där och det tog lång tid innan vi kunde slita oss från varann. Men hon har väckt förhoppningar om att hälsa på under vägen.

– Vi har skjutit upp avseglingsdatumet först till torsdag (som vi skrev om tidigare), och nu till imorrn, fredag. Vi hade nog hunnit om det inte var för att vi är rätt slitna och ville sova längre än 4 timmar inatt. Dessutom har Martin åkt på en förkylning så vi behöver nog ta det lite lugnare än vi gjort hittills.

– Igår var vi på Gransegel och hämtade alla segel utom den nya focken som förhoppningsvis blir klar den här veckan. Det bästa var att vi fick nya genuan, som vi inte kunde hålla oss från att hissa inatt kl 01, så nu är den fint inrullad på rullen. Aurora börjar likna en segelbåt igen!
Vi har fått väldigt bra service på Gransegel, som vi verkligen rekommenderar. Bra och duktig personal som har haft tid att svara på våra frågor, speciellt Noel och Mattias som vi haft mest kontakt med. När vi var uppe på deras loft i Stockholm igår så tog dom sig tid att visa oss hur man lagar seglet om det skulle bli en reva. Idag ska vi försöka sätta storen och mesanen (gamla segel som vi fått förstärkta av Gransegel).

– När jag och Jakob kom tillbaka till båten efter att ha hämtat segel så möttes vi av ljuv musik inne i båten. Grabbarna hade fixat elen! Härligt att också kunna ha ljusen på i båten, tidigare har vi kört med en lampa från helvetet som har gett alla oss brännmärken.

– Inatt när vi skulle få igång kylen så ville den inte funka, men vi hoppas att vi ska ordna det idag. Idag ska också städas och stuvas. Det känns som att bara städningen kommer att ta två dagar men vi får lägga i en ännu högre växel nu när det bara är knappt ett dygn innan vi åker. Helt galet!!
Kl 17 imorrn räknar vi med att kasta loss!

 

3 kommentarer på blogginlägget

 1. Maria skriver:

  nej nej – inte gå på fredag, aldrig på en fredag

  • Sofie skriver:

   Äsch, sånt där skrock går vi inte på! 🙂 Ska man anpassa sig till allt det där så kommer vi aldrig iväg!

 2. Spena skriver:

  När jag låg och halvslummra på båten med terrier vid min sida väcktes lusten till att göra något liknande…så jävla najs det var! Så jag ska försöka jobba på att komma och hemsöka er! Och Björne, gillar skarpt lilla terrier-tassen som skymtar på vårt kort… 😛 Kommer sakna dig så jävulskt… vi hörs imorgon efter ni har gett er av! Ett skepp kommer lastat med massa pussar från din Spena

Kommentera