Jobb från 07 till 01

2012-08-13 av Sofie i Bilder, Före avresan 6 kommentarer

Arbetet går vidare. Jag är helt död i huvudet (inte hjärndöd rent medicinskt alltså, då hade det varit svårt att skriva det här inlägget), så räkna inte med några fancy formuleringar.

Idag har bröderna jobbat vidare med elsystemet. Jag har klättrat i riggen och plockat ner tampar som har fungerat som stäv-säkring under tiden som vi skar bort rost från stäven. Nytt fiolblock till storskotet. Propelleraxeln är klar nu + allmänt fix och trix. Inredningen är fortfarande halvfärdig och under däck ser det ut som tredje världskriget. Innan vi gick för dagen lyfte vi med stor möda ner ett av batterierna som vi har döpt till Katla. 70 kilo styck. Att en sån ganska liten box kan väga så mycket.

Månadens lärdom är: Allt tar mycket längre tid än man tror och kostar mer pengar än man tror. Förhoppningsvis blir inte avseglingen uppskjuten mer än torsdag, för då får vi snart byta namn på bloggen till www.segla.sen. Humöret går upp och ner. Ena sekunden är det barnförbjudna svordomar under däck, nästa sekund är det eufori.

Min kompis Erik kom förbi idag. Tyvärr är det enda fotot jag har på honom med ryggen mot, men det är iallafall han i blå jacka i bildgalleriet nedan. Jag tryckte ut en klisterlapp med vår lilla etikettskrivare med texten ”Kyss mig” och satte på hans jacka efter att bilden togs. Det krävdes stor viljestyrka för att inte avslöja mig men nu har den nog ramlat av trots överdrivet stor kram när vi skulle skiljas åt 🙂

Nu ska vi försöka kötta på inne i gruvan tills på torsdag. Hoppas hoppas hoppas vi kan lämna Stockholm då.

6 kommentarer på blogginlägget

 1. Lena Väisänen skriver:

  Det låter som att ni verkligen har fullt upp. Håller tummarna för att ni ska lyckas komma iväg på torsdag. Önskar er all tur med vädergudarna och att allt ska gå bra för er. Många lyckönskningskramar från mig/ Lena

 2. Spena skriver:

  Nu har jag lusläst ALLT på sidan och kan nu svara på frågor som folk ställer till mig om min bästa väns världsomsegling! Måste ge cred till tvillingarna för den fantastiska filmen, fler sådana efterfrågas! 🙂 Lycka till med allt nu! Det kommer bli asnajs (jag funderade nästan på att ta uppehåll i studierna och hänga med igår)!

 3. Miriam skriver:

  Hej på er! Jag vet inte om ni som var med på avseglarfesten minns oss men vi på S/Y Signe, Miriam och Tore,hade satt avfärdsdatum till 16/6 och har fortfarande INTE kommit iväg. Allt tar verkligen mycket längre tid än vad man tror plus att det tillkommer saker som måste åtgärdas hela tiden. Vi vet inte när vi kommer iväg men börjar i alla fall att se en ljusning. Håller tummarna för att ni kommer iväg i dag så kanske vi ses någonstans på vägen!!!

 4. Sofie skriver:

  Tack Lena och Lena! 🙂
  Miriam: Vi minns er! Var skulle ni åka från? Stockholm? Vi kämpar på här, känns som att vi skjuter på datumet hela tiden men nu ska vi tusan iväg imorrn! Nästan bara städning kvar…och segel ska upp. Så trött nu på att ligga vid kaj 🙂 Har ni nån mail man kan skriva till er på?

  • Miriam skriver:

   Hej igen! Vi ligger på Wasavarvet i Södertälje. Har som sagt en del kvar att göra, Vi sticker ut en sväng på söndag för att testa riggen, vi får proffshjälp med elen i nästa vecka och sen kan vi börja sätta tillbaka innertak, luckor lådor m m. Vi räknar med drygt en vecka, eller mer, innan vi kommer iväg.Vore jättekul att håla kontakten:miriam_hagman@yahoo.se eller tore.hagman@konstruktionshuset.com.
   Lycka till nu!

   Miriam och Tore

 5. Sofie skriver:

  Förhoppningsvis kommer vi också iväg nästa vecka, vi håller tummarna för oss bägge!

Kommentera