Varberg… och Daniel & Martins födelsedag!

2012-09-18 av Sofie i Bilder, Sverige - Kanarieöarna 7 kommentarer

Nu är vi i Varberg!
Vi kände att det var dags att komma dit, så vi tog den bästa av dåliga väderprognoser, stuvade och gav oss iväg. Vi tuffade på ut ur kanalen, men när vi skulle ut från piren var det vågor á la tsunami som mötte oss. Vi fick gasa på rejält för att komma ut, och mitt i allt lossnade halvt upphängningen till solpaneler och dinge, så panelerna låg snett och dingen låg halvvägs i vattnet. Vi klarade oss iallafall till Varberg, en seglats på ungefär fyra timmar med vågor, vind och regn. Vi körde den gamla hårdväder-uppställningen med revad fock och mesan. Är det onödigt att säga att vi inte stuvade tillräckligt? 🙂

Idag fyller brorsorna Daniel och Martin 29 år! Vi sov på Jakobs föräldrars lantställe utanför Falkenberg inatt, så Jakob hade varit där lite i förväg och dukat upp lite glas, hängt upp ballonger och ställt tårta och champagne på kylning. Dock var bröderna kanske lite för trötta för att till fullo uppskatta överraskningen, men tårtan var god och med hjälp av champagnen så somnade vi som små barn.

Just nu slipar Daniel brädor till förpiken, Jakob och Martin säkrar solpaneler + dinge, Danne och Tobias jobbar vid navbordet och Håkan är på toa (alltså han JOBBAR, inte sitter, på toa). Strax ska vi på middag i Falkenberg hos kompisar till Daniel och Martin. Återigen ser båten ut som tredje världskriget, men nu är det inte många dagar kvar.

Om någon vill komma och hälsa på så ligger vi i den inre gästhamnen bredvid kallbadhuset.

7 kommentarer på blogginlägget

 1. Oskar skriver:

  Hej på er.
  Måste så säga att det är väldigt spännande och kul att följa er.
  Jag har en liten fråga? När beräknar ni att ge er av? Ligger ni kvar i helgen? Jag med familj har lust att komma och säga hej å hej då till kusin Ljunggren och självklart er andra oxå innan ni ger er iväg. Problemet är att det är ont om tid på vardagarna…
  Ha de gott så länge.
  Oskar Ekblad.

 2. Sofie skriver:

  Hej!
  Vi ligger nog kvar veckan ut, så troligen ger vi oss av på söndag. Ni är välkomna att hälsa på!

 3. Folke skriver:

  Vad gulliga di där två är på bilderna. 🙂 Det är väl för märkligt att man alltid sover så sött på Jakobs föräldrars lantställe. 😉

 4. Linnéa skriver:

  O´hoy seglarvänner 😉
  Vi kommer och hälsar på er, troligtvis på fredag, vet inte när än men vi längtar och ser fram emot att komma och träffa Daniel på hans blivande hem framöver (och er andra oxå såklart)!
  Kramar från syster Linnéa m familj

 5. Arne Spennare, Lokföraren skriver:

  Grattis Tvillingar. Nästa gång fyller ni ”vuxen” Någonstans mellan Filipinerna och Himalaya. Att Dingyn skulle lossna sa jag en gång nere vid bryggan på Skeppsholmen. Ni borde ha en större gummibåt istället.
  Lycka till ni alla. Jag följer er med intresse och hoppas att AISen funkar bättre från nu. Den gör det mer spännande för ”oss” som följer er.
  Till er alla.
  -Välkommen tillbaka till fosterjorden om några år. Trevlig resa!!! Lokföraren.

  • Sofie skriver:

   Arne, jag vet inte om du såg min kommentar förut, men vår AIS är inte monterad ännu och den vi kör med nu är en mobilvariant som bara funkar när det finns täckning.

 6. Erik skriver:

  Halloj! Nu är jag med på tåget. Verkar som ni redan fått lite äventyr på vägen. Trevliga bilder! Vi syns i cyberrymden… Kram

Kommentera