Vattensystem

2012-08-07 av Sofie i Bilder, Före avresan Inga kommentarer

Ännu en dag på båten.
Idag drog jag och Jakob vattenslangar kors och tvärs i kölsvinet. Watermakern (som ska ge oss ett välbehövligt tillskott av 30 liter vatten/timme, enligt reklamen) och filter skruvades på plats. Nu är det ett par timmars jobb kvar och sedan kan Aurora stoltsera med nytt vattensystem.

Daniel L satt mest och pillade inne i motorrummet. Vad han gjorde där har jag ingen aning om men det var säkert något väldigt bra 🙂 Ett lager till med rostskyddsfärg målade han också innan vi packade ihop för dagen.

Torkel, en kompis till mig och Jakob, kom förbi och tittade på Aurora, och vi fick en bröllops/avresepresent: The Ashley book of knots, also known as knopbibeln. Under långa överfarter och regniga dagar kommer den bli tidsfördrivet! Tack!

Annars har vi fått positiva nyheter gällande sjösättningen. Förhoppningsvis kan Aurora sjösättas på fredag från varvet, och inte måndag som vi skrev igår. Det ger ju oss hela tre och en halv dag innan avsegling, vilken lyx! På utsidan har ett lager med rostskyddsfärg målats på, och ett lager primer. Det är skrovmålningen som gör att sjösättningsdatumet flyttas fram och tillbaka men nu är det inte så många lager kvar.

Till er som inte är så roade av båtinformation så kommer här några meningar om känslor (man har väl inte en tjej som besättningsmedlem för intet!):
Vi är ganska trötta på båten nu. Det känns lite som ett förhållande (dock inte mitt!): ”You can´t live with her and you can´t live without her”. Inte blev det bättre precis av att vi kom på att vi glömt hemnyckeln på båten efter att vi kört hem. Efter två inbrytningsförsök på ett halvöppet fönster på baksidan fick vi ge upp och åka tillbaka och hämta nyckeln.

Imorrn kommer bröderna Johansson upp igen från Skåne. Enligt uppgift har dom tvättat bort rostskyddsfärgen från kroppen, festat och fått paus från båten så nu blir det nya tag.

Bilder från dagen:

Kommentera