Dubbelpass

2012-08-08 av Sofie i Före avresan 2 kommentarer

Eftersom man på sina håll i världen måste lämna ut sitt pass som ”pant”, så hade vi fått tips om att skaffa dubbla pass i långseglings-kretsar. Händer något och man inte får tillbaka passet så har man ett extra. Men smakar det så kostar det givetvis. Nästan 1000 spänn för två pass. Hämtade ut dom idag och man ser ingen skillnad, det är bara passnumren som skiljer sig.

För övrigt ÖSREGNAR det i Stockholm just nu och jag tycker synd om Jakob och Daniel L som kämpar borta vid båten under det läckande kapellet. Ja, ett nytt kapell står på listan, men förhoppningsvis går det att hitta billigare söderut. Vi får hoppas att Europas västkust inte är så regnig i år.

2 kommentarer på blogginlägget

 1. Arne Spennare skriver:

  Hejsan ”all the crew on Aurora”
  Jag är en pensionerad likförare som haft ögonen på er båt. Den var ju borta ett tag på Mälarvarvet fick jag veta av er hemsida.
  Hursomhelst så hade jag en trevlig pratstund med ”tvillingarna& kaptenen”. Jag störde säkert i jobbet men ändå tog ni er tid och snacka lite. Jag ska följa er på ”The Circumnavigation of the Earth” med spänning.
  Från djupet av mitt hjärta önskar jag er en trevlig resa.
  Bäst att ni kollar så ingen fripassagerare är med. Kan vara jag…..
  MVH //Arne

 2. Arne Spennare skriver:

  Hej igen. Jag nämnde en ö när vi samtalade. En ö i söderhavet, Nikumaroro som tillhör Kiribati kom jag på att den hette. Ni hittar den på
  s. 04.40.07
  w.174.32.14
  Ser att ni vill ta med er extragastar under resan. Har ni ingen från Filipinerna via Indiska Ocenaen och hem kanske en positiv 61 åring duger och som kanske gjuter nytt blod i äventyrsandan.
  MVH //Arne, igen.

Kommentera