Riggarbete

2013-02-22 av Sofie i Bilder, Karibien dec 2012-april 2013 Inga kommentarer

Nu har vi börjat komma igång med jobbandet. Sittbrunnen är tvättad, slipad och inoljad med ett lager. Imorrn (idag för er i Sverige) ska vi olja in det andra lagret. Vi har också tvättat akterspegeln och oljat in badbryggan en andra gång.

Idag var Jonas här, den långseglande svensken som blev kvar i Trinidad, gifte sig, fick barn och nu jobbar som riggare. Han med hans medhjälpare har hjälpt oss mycket med det riggarbete som skulle göras. Plattor på förliga undervantens infästning i masten har bytts ut. Den ena var sprucken och den andra var helt av. Skönt att det är fixat. Jonas satte också dit nya vajrar (man byter i par) där en kardel i styrbordsvajern från stormasten och bakåt var sönder.

Luke var här igen några timmar på kvällen, sen drog vi och såg Side effects på bio. 50 kronor kostar bion så det är betydligt billigare än i Sverige. Tyvärr kom inte Luke in, de hade 16-årsgräns på filmen, vilket inte är så ovanligt här. De flesta filmer har 16- eller 18-årsgräns.

Idag var det så sjukt varmt att vi provade att steka ägg på en av våra rostfria boxar, men tyvärr gled ägget av innan vi fått igång någon stekning. Termometern (som var i solen) visade 50 grader så ni kan ju tänka er att det var jobbigt att jobba på däck idag. Tur att man har poolen nära till hands 🙂

Ikväll var vi åter på Cruisers BBQ som hålls varje vecka. Man grillar sitt eget och sen gör man något tillbehör som alla får vara med och dela på. När alla börjar äta på efterrätterna kommer gitarrerna upp och det blev några timmar med Simon & Garfunkel och diverse seglarsånger. Kul!

Imorrn flyger Daniel Johansson till Nicaragua och då blir det jag, Jakob och Daniel L kvar på båten. Om ett par dagar drar vi vidare med båten till Grenada. Där har de enligt uppgift gamla vulkaner, en kratersjö och massa chokladproduktion. Ni följer oss väl på Facebook? (S/y Aurora – seglar jorden runt) Där får ni reda på det senaste! 🙂

Kommentera