Snart dags!

2012-08-12 av Sofie i Före avresan 2 kommentarer

Nu är Aurora färdigsvetsad och sjösatt igen! Efter ett par veckor uppe på varv så ligger hon nu och guppar på sin kajplats vid Skeppsholmen.

Vi har skjutit lite på avresan, istället för tisdag blir det nu på torsdag (och då hoppas vi verkligen att vi kommer iväg och slipper skjuta upp det ytterligare). Alla som tänkt komma på tisdag och tagit ledigt från jobb osv. får såklart komma, men avresa blir alltså förhoppningsvis på torsdag. Det kommer att bjudas på lite godis vid kajen!

Daniel L har åkt hem till Göteborg idag. Bröderna Johansson sliter i stålgruvan med elsystemet och jag och Jakob håller på med de sista flyttkartongerna här i Huddinge. Allt tar så mycket mer tid än man tänkt, men en viss ro infann sig ändå ikväll när jag och Jakob burit ut dom sista kassarna med köksgrejer till lagret bredvid båten på Skeppsholmen. Nu återstår bara att bygga tillbaka inredningen, elsystemet, lite fix med vattensystemet, måla ankarboxen, hämta och rigga på segel, översyn av furlex, städa båten och stuva in alla grejer. Och då har jag utelämnat installation av solpaneler och vindsnurran, och ombyggnad av toa som blir senare projekt.
Detta hinner vi på tre och en halv dag, eller hur? 🙂

20120813-010833.jpg

2 kommentarer på blogginlägget

  1. Malin skriver:

    Spännande att ni snart ska iväg! Ska bli kul att följa er. Är själv i samma tankar och håller på att renovera en båt för att eventuellt åka iväg nästa år. Har några praktiska frågor. Hur har ni löst det med segelförvar, har ni det under sittsen i sittbrunnen eller har ni någonstans inne i båten där ni har det? Har ni resonerat något kring gasols vs. gasspis, ifall det ena är bättre än det andra? Vad har ni?

  2. Oskar skriver:

    Hey Malin, jag går också i liknande tankar. Var utgår du ifrån? Sväng gärna ett mail så pratas jag gärna vid: oskar.muntzing ät gmail.com.

Kommentera