Inblåsta… till april?

2012-09-28 av Sofie i Bilder, Sverige - Kanarieöarna 4 kommentarer

Först var vi kvar i Sverige för att vi inte hunnit fixa allt väsentligt, men nu ligger vi kvar för att det blåser fel och för mycket. Något som det säkert kommer att göra nu när vi är framme i hösten.

Vi hade tänkt släpa ut allt på kajen idag och stuva in igen på rätt plats, men det skulle regna så det blev inte av. Däremot byggdes väggen i akterhytten tillbaka, alla solpaneler monterades klart (vår båt går numera under namnet Kärnkraftverket) och den sista rostfria boxen sattes fast. Jag monterade dit jackstaysen på bägge sidor som är säkerhetsband som går från för till akter och som man kopplar sig i när man är uppe på däck nattetid eller vid dåligt väder. Så nu kan vi även ha hundar i koppel ombord, mycket praktiskt! 🙂

Vi var ännu en tur på Eliassons/Seasea och kom tillbaka med schackel, saxpinnar och lite andra riggreservdelar. Jakob körde runt halva Varberg för att hitta en mutter till AIS-antennen. Eftersom den är vit så fick man en och annan fördel när man skulle över gator t.ex…

Tyvärr var jag och Jakob inte vid båten när Ola och Carina Wilhelmson kom förbi med en hejdå-present. Det är dom som äger Ansön som är till salu och som vi fick klätterselen av. Ett vin i plastflaska som heter Aurora är närmast den perfekta presenten man kan komma! Tack!

4 kommentarer på blogginlägget

 1. Maria skriver:

  kanske ni kunde ta er upp till Skagen, och sen smyga utefter danska ostkusten

 2. Arne Spennare, Lokföraren skriver:

  Hejsan ni Tappra!!!
  När ni är klara, sätt segel och dra. Går inte att vänta på perfekt väder i Oktober. Roligt att AIS-antennen kom till extra användning. Den är ju också en ”blindkäpp” för oss alla Fans här hemma. Kul med Auroravinet. måste jag kolla upp och köpa.
  Hoppas allt är bra nu med båten.
  Jag känner att nu jävlar är det dags…
  Som alltid önskar jag er enormt många varma kramvindar under resan. A.

 3. Frasse skriver:

  Hej!

  Det finns ju några olika ruttalternativ. Jag skulle nog själv ta mig genon Kielkanalen till Cuxhafen för att där vänta ut bättre väder. Ett annat alternativ är att segla genom Limfjorden, men det är inte så roligt att ta sig ut i Nordsjön därifrån.
  Att segla runt Skagen kan ju också vara ganska vanskligt.
  Det viktigaste är att ni klarar av riktigt dåligt väder,sjösjuka etc.
  Jag föreslår att ni går ut i riktigt dåligt väder och provar på för jag tror att er båt klarar av det mesta.

  Hälsningar
  Frasse

 4. Andrea H. Mabasi skriver:

  Jag håller med Frasse och skulle gå før Kielkanalen!

Kommentera