Radiodags igen på onsdag!

2012-09-27 av Sofie i Bilder, Media, Sverige - Kanarieöarna 5 kommentarer

Till alla våra trogna fans kan vi berätta att vi kommer att vara med i radio natten mot onsdag kl 00:15. Alltså den 3:e oktober. Det är programmet Vaken i P3 och P4 som kommer att prata med oss några minuter. Eventuellt (om vi är underhållande nog, kanske?) så vill dom följa upp oss då och då under seglingen.

 

 

 

Annars har det varit fullt ös här idag. Solpanelsfästet som Martin och Daniel kom med är uppskruvat och solpanelerna monterades fast nu på kvällen så det var för mörkt för att ta kort. Ett litet problem vi har är var vi nu ska sätta akterlanternan… Någon som har förslag?

Danne och hans pappa Håkan har jobbat med avgassystemet så nu har vi en betydligt större dimension än vad som var tidigare. Tyvärr innebar det en liten inkräktning på min och Jakobs koj i akterhytten men slangen ska byggas in så gott det går och så får vi klippa madrassen efter nya måttet.

Jag och Jakob var på Eliassons båtvarv/Seasea på Getterön här i Varberg och fick riktigt bra pris på lite smått och gott. Vi köpte t.ex. skot till focken för halva priset. Nu har vi vitt skot (det gamla) till genuan och blått till focken, vilket gör att vi ser direkt vilket skot som är till vilket segel.

Nu strax före 12 på natten så håller Danne på med nåt i motorrummet (jag kan förklara det mesta här på bloggen, men ibland får ni hålla tillgodo med ”förklaringen” som ovan), Jakob installerar kylen och brorsorna gör det sista på badbryggan. Sedan återstår att stuva undan allt. Vi funderar på att ha några konserver i kölsvinet men vill ha någon slags matta under för att inte konserverna ska ligga dikt an mot skrovet. Vi har fått mycket bra mat, nu i Varberg från Dannes släktingar Lotta (faster) & Stefan och Bosse (farbror) & Ingrid som ska få plats någonstans. Det bästa är ju att stuva de tunga konserverna så långt ner i båten som möjligt.

Jag skrev ju om klätterselen vi fått häromdagen. Nu har vi också fått en grill i syrafast stål av Göran på Mefag som är perfekt att ha ombord på båten. Mefag har också grillen till försäljning på deras hemsida.

5 kommentarer på blogginlägget

 1. Folke skriver:

  Låter ju toppen med all sponsring ni får. Trägna vinner! Kör hårt mellan varven!

 2. Hans Palmberg skriver:

  Kämpa på!! Hoppas Ni kommer iväg snart. Kan Ni inte sätta akterlanternan på bakkant av däverten högst upp? Vi har våran där. På denna sida finns en bild.http://www.futurewinds.se/Vinterarbeten-1011.htm
  Lycka till!!

 3. Matilda skriver:

  Hej, vad kul att Vaken hörde av sig! Jag tipsade om er. Följer ju er resa.

  MVH reporter-Matilda på Radio Stockholm.

 4. erica skriver:

  Hej låter bra då jobbar jag natt så kan lyssna på er =)hoppas att ni får ihop allt nu =)

 5. Miriam skriver:

  Kul! Ska lyssna.

Kommentera