Las Palmaaaaaas!!! (+radio)

2012-11-28 av Sofie i Bilder, Sverige - Kanarieöarna 8 kommentarer

Äntligen i Las Palmas på Gran Canaria!
Knappt hade vi lagt till (inne i marinan fanns en plats trots att ARC:en borde ha gjort marinan fullsatt) innan vi träffade folk som vi mailat och pratat med under de två år vi planerade seglingen. Så kul att se kända och okända ansikten 🙂

Seglingen hit gick bra, tog fem dygn och det blev en hel del motorgång. De första timmarna gick jättesnabbt, och ETA visade 70 timmar. Ett dygn senare var det fortfarande 70 timmar. Och dygnet efter det likaså. Denna överfart är alltså döpt till 70-timmarsresan.
Vi hade Jop och Berber med oss som hade liftat från Holland ner till Lagos två veckor tidigare. De hade extra kul åt delfinerna (vilka vi nu har tröttnat lite på) men under inseglingen till Las Palmas var det stiltje och man kunde se 15-20 delfiner från flera meters djup när de simmade kors och tvärs bredvid båten. Då tyckte även vi att det var lite häftigt 🙂 Första måltiden som intogs efter fem dagar till sjöss var underbar! Nu är det mest måltider ute som gäller, det är ganska trist att diska…

Igår gick starten för cruising-klassen i ARC. Vår kompis Martin som följde med över Biscaya seglar på en finsk båt och Micke som vi mailat med och träffat i Las Palmas hittade tillslut också en båt att korsa pölen med. Överallt i stan sitter det lappar av folk som vill hitta en båt. Många simmar till och med ut till de båtar som ligger för ankar och frågar om de kan få hänga med. Så brist på besättning har man iallafall inte här.

Något som det inte heller varit brist på är familj och släkt. Jakobs föräldrar är här och hälsar på, tillsammans med min (Sofie) kompis Lena, Daniel L´s bror och pappa med respektive, och brorsornas föräldrar. Kul att hinna ses innan man ger sig av på det stora äventyret.

Vi beräknar att sticka iväg över Atlanten någon gång runt fjärde, femte december. Vi ska vänta in två kompisar som kommer och så ska en hel del fixas med båten. Och mat ska inhandlas. Här beställer man det man vill ha från t.ex. Corte de Ingles och sen kör dom ut det till båten. Mycket behändigt.

Nu inatt (natten mot onsdag den 28:e) var vi också med i radio igen en snabbis. Det var Vaken i P3 och P4 som ringde upp och pratade några minuter. Jag tror inte att det finns ett klipp med bara intervjun, men hela avsnittet kan lyssnas på i efterhand på deras hemsida.
Update: Länken till klippet ska vara HÄR! 11:30 minuter in.

8 kommentarer på blogginlägget

 1. Lokföraren skriver:

  Hejsan. Spännande att följa er. Tyvärr försvinner ni när ni ligger i hamn. Men jag ser när ni planerar att åka vidare. Bra skrivet och väldigt intressant för oss som seglar i fåtöljen hemma. Idag är det tredje dagen med regn och blåst. Biscayaväder på Kungsholmen. Jag önskar er god vind.

 2. Andrea H Mabasi skriver:

  underbara bilder och det är skönt att kunna vara med nära och kära innan ni kör iväg. Som sagt jag ska lägga ut några julstämningsbilder på fb så ni inte glömmer hur snön ser det ut. Ha en underbar minisemester, relax och ladda inför nästa stora utmaning

 3. Spena skriver:

  Tack återigen för helt fantastiska dagar!! Önskar nu er en skön resa över pölen, som du så fint kallar den… pussar och kramar

 4. Pelle skriver:

  Intervjun börjar ~11:30 enligt SRs ”radio”.
  Kan vara intressant för er som inte vill lyssna i fem timmar och 42 minuter 😉

 5. Erik skriver:

  Det var verkligen dags för ett inlägg! Lycka till med atlanten. Vad siktar ni på ungefär? Någonstans i karibien eller via cap verde och sydamerika?

  • Sofie skriver:

   Det blir nog ner till i närheten av kap verde men vi går inte iland där. Sen svänger vi höger och landar förhoppningsvis på Barbados eller så.

 6. Lena Väisänen skriver:

  Jättekul att få läsa att ni äntligen har kommit ner till holmarna. Vi har nog lite väderskillnader.I onsdagskväll kom snön.Så nu har vi några cm. Ljust blev det i alla fall efter denna hemskt nörka november. Lycka till i fortsättningen. Det är så kul att följa er här på bloggen. Ta hand om er!!

 7. Bitta från Märta skriver:

  hej!

  måste fråga en sak er kompis Martin, åkte han med en svan 51:a? hur mår ni vi har bara kommit till Port än vi har haft skitväder så vi har fått vänta på väder en hel del, men nu är vi på gång så förhoppningen är att vara i cascais till helgen!! ha det bäst vi hörs!

Kommentera