Nedtagning av genua

2012-05-21 av Sofie i Före avresan 1 kommentar

Igår var vi nere och fixade med Aurora igen. Den här gången blåste det lite mindre så vi rullade ut den trasiga genuan och tog ur den från rullen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som synes så är det inte bara UV-skyddet som skörat, men vi tänker tråckla ihop den och ha den som reserv under seglingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eftersom vi har problem med att det läcker lite från (troligen) propelleraxeln så hade vi köpt en våtdammsugare som vi använde första gången igår. Den funkade bra, så för tillfället är det torrt och fint nere i kölsvinet (eller åtminstone inte flera cm vatten). Dock måste ju själva problemet såklart fixas på längre sikt.

Jag gjorde en dyn-översyn och kom fram till att vi behöver införskaffa luftspaltmattor till fyra kojer. Den enda koj som har det nu är dubbelkojen i aktern. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så vill vi försöka minimera fukten i dynorna så mycket som möjligt. Daniel L, som var den som klagade högst över sin koj under seglingen från Helsingborg är den som både hade en tjockast dyna och störst utrymme 🙂

Även blocken på däck fick sig en översyn. Vi måste byta ut storskotsblocket som har fått en spricka i sig, och en trissa i ett av försegelskotsblocken som gick sönder under seglingen från Helsingborg.

En kommentar på blogginlägget

  1. Seglare skriver:

    Jag hade satsat på liggunderlag. Har haft det i mina 2 senaste båtar utan problem. Man tar bort temperaturskillnaden. Därför bildas ingen fukt. Mycket billigare också.

Kommentera