På plats i Trinidad

2013-11-28 av Jakob i Karibien 2013-2014, Övrigt Inga kommentarer

Då var jag tillbaka till Aurora som ligger dockad på Peaks i Chaguaramas. Första dagarna har mest gått åt till att få igång nödvändiga saker som gas, vatten, kyl, cykel, etc. Det har även varit en hel del stuvning av saker eftersom att alla utrymmen varit öppna och allt upphängt för att inte mögla. Nu börjar båten nästan bli bebolig igen. Eller allt är väl relativt, ni som såg hur vi hade det när vi låg på Skeppsholmen i Stockholm förra sommaren, ungefär så är det nu 🙂 Sen har jag gjort lite småärenden som imigration, kollat båt hit från Venezuela (min kusin kanske kommer hit tillsammans med en kompis), undersökt leverans av wifi-antenn från USA, m.m.

Har även börjat få lite kontakt med lokala killar som jobbar med att fixa båtar. Inte jättebilligt men heller inte jättedyrt. Det lutar åt att jag lägger ut lite lackarbete på en som verkar duktig. Sen får vi se om jag hittar någon som kan göra rostjobb, men troligtvis gör jag det själv. Imorgon kommer några svetsare förbi för att kolla på några smådetaljer ombord. Så idag har jag fått riva ner lite inredning för att komma åt.

Innan jag åkte ner hit till Trinidad fick jag rapporter från flera håll som löd typ ”it’s really hot down here”, så jag var förberedd på det värsta. Än så länge är det dock bara 30-35 grader så inget extremt. Däremot svettas jag värre än efter ett gympass, helt sjukt är det! Måste försöka hitta någon att ”hälsa på” i marinan Crews Inn som har en pool 🙂

Annars är det fullt upp från ca 8 på morgonen tills solen går ner vid 18 på kvällen. Plus någon timmes pyssel inne i båten på kvällen. Det tråkiga med att vara själv här nere, förutom det sociala, är att ingenting händer av sig själv. När vi var fem pers som jobbade med Aurora förra säsongen så kunde man hålla på tre timmar med att fixa en grej, och när man var klar var fyra andra saker fixade. Nu kollar man upp efter tre timmar och ser bara det man jobbat på själv.

Aurora på Land i Trinidad

Kommentera